Innan jag skriver något annat så måste jag bara berätta att jag ÄNTLIGEN fått min skolkatalog. Efter 7 veckors väntande har den kommit. Fast bilden på mig var inte den vackraste kan man säga, jag ser lite och orange ut för färgerna är lite skeva. Jag vet att jag är kort (159 cm) men ser ännu kortare ut på kortet för viktor och Anton som stod bredvid mig står på tå så dom ser långa ut och jag ser kort ut..

Men annars har jag inte så roliga saker och berätta om, skolan som vanligt. Det var en Gubbe på besök som föreläste om NYföretagarcentrum och hur man starata ett företag m.m. Hur tråkigt somhelst, plus han pratade jätte fort så man hann nästan inte antecka något och vi skulle skriva ett referat om det sen så gick sådär.

Sen har det inte hänt så mycket jag och Irma har fjantat runt som vanligt, det är skit väder och det är väl de jag har och säga just nu..


Bild från tjejmiddagen... Josefine, Jag, Irma, Louise, Frida och Natha som har klippt ut sig själv

Har märkt att det tråkiga vädret påverkat hur trött jag är. Somnade nästan direkt när jag kom hem och jag är så trött så jag inte ens orkar äta men jag blir jämt så här när det är snö,minusgrader och mörkt ute...
Men nu när jag är vaken så kan jag berätta lite om min dag iallafall.
Gick upp vid sex tiden och la märke till det "vackra" vädret ute och kännde genast att jag ville gå och lägga mig igen, men var bara och bita ihop och göra iordning sig. När klockan var sju gick jag ut i snöstormen och tog bussen till skolan. När jag väl är där sa våran lärare att hon inte skulle ta närvaro så man kunde lika gärna ha skippat den lektionen för jag hade redan gjort allt man skulle göra dagen innan, så satte mig och plugga till provet. Sen hade vi gympa fast jag jag inte med för hade sträckt mitt knä så kunde knappt gå, men det var väldigt roligt och kolla på för dom gjorde för någon gympa/dans uppvärmning och sen någon folkdans som man redan hade gjort i 7-9, fast de var många som var klantiga och paja det speciellt Nathalie ;)

Efter det hade vi provet i Försäljning och service, trodde faktiskt de skulle vara svårare än vad det var, så det gick bra svara på alla frågor utan två stycken tror jag så får hoppasatt jag bara svara rätt också men tror faktiskt jag gjorde det på det mesta.

Sen var det lunch och de var någon potatissoppa som var la okej och sen pannkakor som förvånartsvärt var goda.
Efter var de praktisk marknadsföring och där skulle vi göra skyltar till en butik fast vid den tiden var alla så trötta så nästan ingen va seriös, Irma och jag satt och skratta åt säkert helt tråkiga saker, Nathalie och Josefine spelade Bubble trubble som är favortit spelet i våran klass nu så från deras lilla hörn hörde man massa skrik och skratt, Robin sprang runt och fjanta sig och det var bara lite av sakerna, men tro faktiskt alla blev klara med uppgiften ändå.
Och till slut hade vi engelska då vi skrev om olika sorters pronomer och sen SLUTADE VI!!


heej nu sitter jag i skolan och har svenska, men läser inför provet istället.. Det är mindre än halva klassen här så verkar som många är morgon trötta eller så är det den j*vla snön som förstör.. Jag ser inte fram imot den här vintern om det ska bli den värsta vintern på va säger dom 1000 år? Tror jag kommer köpa massa skräpmat och gå i ide hela vintern och inte komma ut förens det är sol och varmt!
Vad finns det och göra på vintern? Svaret är ingenting det ända man kan göra är att sitta inne och kolla tv, men vem vet om det blir svin kallt och massa snö kommer det säkert inte heller funka..

Men jag tror jag ska önska mig ett löpband i julklapp så har man iallafall något och göra under vintern.. Och om jag inte får det i julklapp ska jag nog köpa det själv, det löpbandet jag vill ha är självklart rosa och kostar 3950 kr på Intersport.


Sitter i skolan nu och har min sista lektion som är svenska.
Det har varit en ganska lugn dag idag, hade matte på morgonen och sen efter lunchen hade vi grupparbetet och nu svenska som sagt. Det här kommer nog bli den segaste lektionen idag för vi ska skriva ett långt referat om "flodpärlan". Den artikeln är nog det tråkigaste jag har läst, Men vad ska man göra det är bara och bita ihop och göra det man ska! Fast det kanske låter lite som dubbelmoral när jag sitter oh skriver det här när jag egentligen ska skriva referatet...

Så nu ska jag börja arbeta så skriver jag senare!

Nu var det länge sen jag skrev som vanligt , men ni vet mina vanliga ursäkter så vi kör på dom idag med!
Men kan iallafall berätta lite om min helg som har varit.
Fredagen började med skolan väldigt kort sen åkte jag, Nathalie och Josefine och handla massa mat, sen tog vi bussen upp till Nathalie, gick den väldigt jobbiga vägen upp till henne med tunga saker och sen började städa, laga mat och göra i ordning oss direkt.
Sen vid sex tiden ungefär så gick vi och mötte Irma, Frida och Louise vid bussen och sen när vi kom hem igen åt vi Flygande jakob och kladdkaka, som var väldigt gott. Resten av kvällen spenderades med att spela singstar, kolla idol och någon annan film, och med att skratta , ta kort och snacka. Sen vid elva tiden så följde vi dom tillbaka till busshållplatsen i snön där dom skulle bli hämtade och sen när jag, Nathalie och Josefine kom hem igen knödde vi ner oss i Nathalies säng och kollade på film med godis och chips.

Lördagen började med att vi vakna runt tio tiden och kollade på en film igen sen gick vi ner och åt frukost eller lunch kanske man får kalla det, sen satta vi oss framför datorn en stund innan jag och Josefine skulle åka hem.
När jag kom hem tog jag det lugnt en liten stund och städa rummet innan jag blev hämtad av mamma, Emma och Ibbe, så åkte vi och köpte Thaimat innan vi åkte hem och åt framför tvn. Sen efter mate nsatte vi oss och spelade "Med andra ord" och hade lite familjemys. Var väldigt roligt och det kom upp lite små missar ibland speciellt från ibbe för det var första gången han spelade, några av hans missar var: Båtschake, Prinssesbulle och make (engelskt uttal). Det kanske inte är så roligt när man läser det så här men när man var med var det hur kul somhelst. Men dagen slutade iallafall med att jag satt och prata om allt och ingen med mamma i soffan och sen gick vi ut med Lykke innan vi gick och la oss.

Och till sist söndagen (idag) den började med att mamma väcker mig för att lyfta ner Lykke och hämta lite saker från mitt rum, menjag somna snabbt om igen och vaknade sedan av att hon kom in en stund snare igen för att ge mig mat för vi skulle tydligen åka efter någon timma. Så jag åt upp min frukost och satte på tvn sen gjorde jag mig iordning, följde med mamma ut på en snabb promenix med Lykke och sen åkte vi och hälsade på mormor några timmar. Efter det körde mammahem mig till pappa igen så nu är jag här. Det ända jag har gjort hemma är att ha små tråkigt framför tvn och datorn.

Men nu ska jag iallafall gå och lägga mig så jag orkar upp till skolan imorgon, märkte också att det här blev ett långt inlägg men det är väl bara bra nu när jag inte skrivit på ett tag?
Men gonatt iallafall så skriver jag förhoppningsvis imorgon!

 

 


Nu håller jag och natha på och bakar kladdkaka, förut gjorde vi pannacotta som vi ska äta i kväll och fira farsdag.
Men jag skrev häromdagen om att jag skulle lägga upp en video så tänkte göra det nu.. Ljudet är lite olika så ha inte på för högt

 


Idag har jag varit hemma och sjuk, inte så kul. Men har iallafall sovit ut ordentligt var länge sen jag gjorde det..
Men har då inte gjort så mycket bara tagit det lugnt, sen när pappa kom hem åkte jag med honom och handla lite inför helgen och sen har jag bara suttit vid datorn och tvn idag, inte det roligaste livet man har när man är sjuk.

Men lägger kanske upp ett inlägg senare i kväll eller imorgon med en liten rolig video det beror på när den har laddats upp!

Igår var jag som sagt med och spela in postkodmiljonären med min klass. Det var faktiskt ganska kul, fast kanske inte själv grejen med att sitta rak i ryggen, klappa händerna när man blev tillsagd och skratta åt dom dåliga skämten utan det var mellan inspelningarna i pausen som det var skit kul. Vi gjorde lite lekar och sen dom som jobbade där var skit roliga speciellt Rolf tror jag han hette.
Men vi var klara ungeför klockan 5 så det gick fortare än vad jag trodde.

Men vi spelade iallafall in två olika program ett som ska visas på en fredag och ett annat som visas dagen efter på lördagen då. Jag vet inte om jag ska skriva ut vilka dagar det kommer sändas för vet inte alls hur det ser ut, men iallafall första inspelningen sitter jag bakom dom som vill vara med och tävla eller hur man säger så kommer nog synas hela tiden så det är lite spännande på hur det ser ut, men sen andra programmet så sitter jag längst upp så där syns jag nog inte lika mycket..
Men annars var det jätte kul och vi ska nog dit flera gånger!


Nu sitter jag och har inköp och varuhantering fast utan lärare så ingen gör väl det dom ska förutom Josefine för hon gör jämnt det vi ska göra, så duktig e hon!
Den här lektionen slutar vid 11.00 tror jag och då har vi lunch fast jag och några till ska åa tidigare för vi ska käka i stan istället.
Sen åker vi till inspelningen och kommer nog vara där till 18.00 i kväll.

Sen var jag tvungen och skriva lite om Nathalie sa hon till mig... Och vad ska jag säga om henne idag? Hon springer runt med en plast ros och slår alla, sen håller hon på och tjötar om att hon vill köpa godis.. Väldigt spännande är det just nu!

Glömde skriva va det var för bild på förra inlägget.. Men det är iallafall jag och Frida som är lite trötta på Gympan, jag var inte med för ville inte anstränga min arm eller råka stöta in i något med dden för tog spruta igår och det blev en ganska stor reaktion så tyckte det var bättre att ta lite lugnt då. Men vi hade gympa på morgonen så vi var lite trötta och så klart skulle Josefine ta kort på oss då men men var gör man.

Annars har det inte hänt så mycket idag börja klockan 8 idag då det var ganska segt. Och imorgon så börjar jag klockan 8 igen och kommer inte va hemma förens vid 8 på kvällen för vi ska åka och spela in postkodmiljonären hela dagen så kommer vara med på tv om några veckor, kommer blir spännande fast kommer säkert se för jävlig ut för man kommer vara så trött. Kommer ha lektioner från 8 till halv två sen åker vi in till stan och spelar in det så det blir en lång dag men kommer nog bli roligt!

dsc05940 (MMS)

Sitter i skolan nu har egentligen slutat men måste sitta här en extra timma för jag ska ha utvecklings samtal, känner mig inte så pepp på det men vad ska man göra?


dsc05937 (MMS)

Undrade bara om alla har sett att det snöar ute? Eller är det bara jag som är uppe så här tidigt?


Som det står i rubriken så den här fredagen passar jag Lykke (hund) så det är det jag kommer göra resten av kvällen, mamma muta mig med pizza och det kan man ju inte säga nej till

Det är ju inte så mycket som händer blir att sitta och kolla på en film eller något för tydligen är mitt Mtv på norska eller nått så man fattar inget och det är väldigt irriterande med norsk text...

Men har inte så mycket att skriva om idag så får se om jag skriver något mer eller om jag skriver igen i morgon..

 

 


Imorse messa Julia och väckte mig vid 11 tiden lat som jag är så det var bara att gå upp och göra sig i ordning för efter 10 minuter kom hon, Nelly och Alice (hundarna) hem hit och höll mig sällskap medans jag åt frukost och gjorde klart det sista. Sen gick vi hem till Julia och laga lunch, det blevlax med Rösti, (trekantiga potatis grejer) och en liten sallad på gurka,tomat, solrosfrön och stekta schampinjoner(?). Sen till efterrätt blev det kladdkaka med vaniljglass och chokladsås. Vi är grymma på att laga mat blev väääldigt gott!! Medans vi åt kollade vi på Ice age som var ett tag sen man såg.
Sen hjälpte jag till när Julia skulle slå in presenter till sin storasyster som fyllde år igår så stort GRATTIS till henne i efterskott!
Sen fick vi för oss att vi skulle sminka oss överdriver och ta massa kort, så sagt och gjort så gjorde vi det och här kommer lite bilder på hur det blev:
















Det här var bara lite av alla bilder vi tog men det är iallafall ett smak prov..

Heej nu vad det ett tag sen jag skrev!! Men det är ju som vanligt då, är alltid seg med att skriva.. Det är ju höstlov nu som många vet och större delen av den här veckan har jag spenderat hemma hos mamma så har inte suttit vid datorn så mycket.
Men idag har jag iallafall umgåtts med Emma och Ibbe hela dagen. Först gick vi och handla lite mat på Netto sen gick vi hem och åt lunch sen åkte vi till Farmor en stund och prata lite med henne och sen vidare till Malin och Thomas och fikade med dom och lekte med lilla Theo, han har redan blivit så stor nu och väldigt nyfiken på allt super gulligt!
Men det har inte hänt så mycket i veckan umgåtts med familjen det mesta. Men i morgon så ska jag träffa plutt Julia så det blir nog väldigt myyys va jätte länge sen bara vi umgicks så får se vad vi ska göra, sen på fredag ska jag passa Lykke hemma hos mamma för hon ska bort, och sen på lördag ska nog jag och Josefine på bio så det blir nog också mys på det om vi hittar någon bra film och kolla på... Någon som har något förslag??


Gammal bild på lilla Theo <3